Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές

Η πλήρης πρόσβαση σε υπηρεσίες Ενιαίας Αναζήτησης, Ηλεκτρονικών Περιοδικών, Ηλεκτρονικών Βιβλίων και Βιβλιογραφικών Βάσεων, όσον αφορά σε συνδρομητικό ή επί πληρωμή περιεχόμενο και όχι ανοιχτής πρόσβασης το οποίο είναι εξ ορισμού ελεύθερο, είναι εφικτή μόνο μέσω του δικτύου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για αναλυτικές πληροφορίες στην ενότητα Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές

L' Année Philologique

Το αγγλόφωνο προπτυχιακό Πρόγραμμα της Φιλοσοφικής Σχολής, "BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece” (BAAG), σε συνεννόηση με τη Βιβλιοθήκη της ΦΛΣ, εξασφάλισε, για το σύνολο των μελών του ΕΚΠΑ, την ηλεκτρονική πρόσβαση στη βιβλιογραφική βάση "L'Année Philologique".

Η πρόσβαση, που ισχύει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022, γίνεται από τη διεύθυνση: http://apps.brepolis.net/LTool/Entrance.aspx?w=30 . Προσοχή: Για την πρόσβαση είναι απαραίτητη η σύνδεση στο δίκτυο δεδομένων του πανεπιστημίου μέσω  VPN  ή Proxy. Βλ. Πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές

Η βάση L’Année Philologique εκδίδεται από την Société Internationale de Bibliographie Classique και είναι μια εξειδικευμένη βιβλιογραφική βάση/ευρετήριο επιστημονικών δημοσιεύσεων που καλύπτει όλες τις εκφάνσεις του αρχαίου Ελληνικού και Ρωμαϊκού πολιτισμού.

Η βιβλιογραφία εκδίδεται σε έντυπη και ψηφιακή μορφή. Η ψηφιακή έκδοση περιλαμβάνει όλους τους τόμους του ετήσιου ευρετηρίου, από τον τόμο 1 του 1928 και εξής.