Στη Βιβλιοθήκη… Ρεσιτάλ με τη mezzo-soprano Markella Hatziano!

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής
02.12.2019
xatziano.png

Η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η δεύτερη μεγαλύτερη Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες της στην Τέχνη και φιλοξενεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14:00 ρεσιτάλ με άριες από όπερες, προσφορά της διεθνούς φήμης mezzo-soprano Μαρκέλλας Χατζιάνο. Θα την συνοδεύει ο εξαίρετος πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης.

Εγκαινιάζοντας ένα κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων, με στόχο τη σύζευξη Τέχνης και Επιστήμης, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ προσκαλεί στο νέο κτήριο της Βιβλιοθήκης της όλα τα μέλη της, αλλά και κάθε φιλόμουσο, υποδεχόμενη τη διάσημη mezzo-soprano Μαρκέλλα Χατζιάνο, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που παρέχεται στο ελληνικό κοινό να απολαύσει τη Μαρκέλλα Χατζιάνο, μια Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που έχει ως σήμερα εμφανιστεί στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του κόσμου και έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς και σκηνοθέτες της εποχής μας, όπως, ενδεικτικά, τους José Carreras, Jessye Norman, Montserrat Caballé, Shirley Verrett, Samuel Ramey, Seiji Ozawa, Sir Colin Davis, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Βαγγέλη Παπαθανασίου, Franco Zeffirelli, Robert Wilson κ.α.,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι η Μαρκέλλα Χατζιάνο εγκαινιάζει ένα κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μάλιστα δε στην εόρτια ατμόσφαιρα της αναμονής των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Αυτήν την ξεχωριστή ημέρα περιμένουμε να σας δεξιωθούμε όλους, για να μοιραστούμε την αγάπη μας για τον λόγο, τη μουσική και τη γνώση …

 Η πρόσκληση της εκδήλωσης.