• ΑΡΧΙΚΗ >
  • ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ >
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ, Τετάρτη 23.05.18, στο Σπουδαστήριο Λογραφίας/ Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο (Φιλοσοφική Σχολή, Αιθ. 734)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ, Τετάρτη 23.05.18, στο Σπουδαστήριο Λογραφίας/ Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο (Φιλοσοφική Σχολή, Αιθ. 734)

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής
22.05.2018

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου "Υλικός Πολιτισμός και Λαογραφία", την Τετάρτη 23.05.2018 στις 13.30 μ.μ. στον χώρο του Σπουδαστηρίου Λαογραφίας και του Λαογραφικού Μουσείου και Αρχείου του Τμήματος Φιλολογίας (Φιλοσοφική Σχολή, αιθ. 734) θα μιλήσει και θα συζητήσει με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και τους υποψήφιους διδάκτορες της Λαογραφίας, η κ. Βίλλυ Φωτοπούλου, Λαογράφος, Διευθύντρια, επικεφαλής της Διεύθυνσης Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Η κ. Φωτοπούλου θα μιλήσει με θέμα: "Οι καινοτομίες της Σύμβασης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Διαφύλαξη και Συμμετοχική Προσέγγιση".  Το θέμα, ως συνέχεια και της διάλεξης του κ. Δρίνη την περασμένη Τετάρτη, είναι καίριο για τη θεωρία και για τις εφαρμογές της Λαογραφίας σήμερα. 

 

Παρακαλούνται όλοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι υποψήφιοι διδάκτορες της Λαογραφίας να συμμετάσχουν στο ενδιαφέρον αυτό Σεμινάριο ώστε να επωφεληθούν από την ενημέρωση αλλά και τη συζήτηση των εννοιών και των πρακτικών της πολιτιστικής κληρονομιάς και της πολιτιστικής πολιτικής.  Οι Καθηγητές και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και άλλων ειδικοτήτων είναι ευπρόσδεκτοι.