Επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής, 1η Ιουνίου 2020

Κατηγορία: Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής
30.05.2020
DSC00616.JPG

Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου (Αρ. Πρωτ.: 28743/29-5-2020, ΑΔΑ ΨΙ9246ΨΖ2Ν-14Δ) από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής θα είναι ανοικτή και θα εξυπηρετεί κυρίως τα μέλη της Φιλοσοφικής Σχολής. Θα λειτουργεί προσωρινά με καθημερινό ωράριο 8:30 - 15:30, μόνο για δανεισμό, διαδανεισμό και επιστροφή συγγραμμάτων Ευδόξου.  Για τα μη δανειζόμενα τεκμήρια (πληροφοριακά βοηθήματα (πρόθεμα Π), διδακτορικές διατριβές, περιοδικά κτλ.) και τα δικαιώματα δανεισμού συμβουλευθείτε τον κανονισμό της Βιβλιοθήκης.

Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης υπόκειται στις έως τώρα οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις σχετικές εγκυκλίους περί τήρησης όλων των μέτρων προστασίας. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους και για τους επισκέπτες. Όλα τα βιβλία που επιστρέφονται τίθενται σε απομόνωση για τρεις (3) ημέρες.

Αναλυτικές οδηγίες

  1. Παρακαλούνται οι χρήστες που οφείλουν βιβλία από δανεισμό να τα επιστρέψουν με όποιον τρόπο μπορούν το ταχύτερο δυνατό.
  2. Στο χώρο εισέρχονται έως 10 χρήστες ταυτόχρονα, τηρώντας πάντα ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους 2 μέτρων και με χρονικό όριο παραμονής έως 15 λεπτά.
  3. Δεν επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση στα αναγνωστήρια και στα βιβλιοστάσια, καθώς και η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών της Βιβλιοθήκης.
  4. Ο δανεισμός γίνεται κατόπιν αίτησης στην ηλεκτρονική φόρμα Αίτησης δανεισμού.
  5. Η παραλαβή των βιβλίων γίνεται μόνον μετά από ειδοποίηση της Βιβλιοθήκης με  email. Ενδέχεται να υπάρχει καθυστέρηση λόγω της απομόνωσης των βιβλίων.
  6. Η επιστροφή των βιβλίων γίνεται στο κεντρικό γραφείο εξυπηρέτησης, ενώ η παραλαβή βιβλίων στο αναγνωστήριο του ισογείου.
  7. Η υπηρεσία δανεισμού για λίγες ώρες αναβάλλεται προσωρινά. Σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.
  8. Η Βιβλιοθήκη εξακολουθεί να εξυπηρετεί το κοινό τηλεφωνικά, μέσω  email, της υπηρεσίας  (chat) Ρώτησε τον Βιβλιοθηκονόμο, καθώς και του ιστοτόπου της για τις ηλεκτρονικές πηγές και υπηρεσίες της.

Αίτηση δανεισμού

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας περιμένουμε.