Για τη Βιβλιοθήκη

Συλλογή

Γνωστικό Αντικείμενο

Αγγλική Λογοτεχνία & Πολιτισμός,  Αμερικανική Λογοτεχνία & Πολιτισμός,  Αγγλική Γλώσσα & Γλωσσολογία, Μετάφραση - Μεταφρασεολογία.

Ειδικές συλλογές

Η συλλογή αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό πληροφοριακού υλικού (Reference material) που είναι τοποθετημένο περιμετρικά της κύριας συλλογής και ξεχωρίζει από το πρόθεμα «Π» στον ταξινομικό αριθμό της ετικέτας και την κόκκινη κουκκίδα που είναι τοποθετημένα ως επίσημα στις ράχες των βιβλίων.

Ένα ξεχωριστό τμήμα της κύριας συλλογής περιλαμβάνει λογοτεχνικά βιβλία της Αγγλικής Κοινοπολιτείας, δηλαδή βιβλία Καναδικής λογοτεχνίας, τα οποία διακρίνονται με το πρόθεμα «Κ» στον ταξινομικό αριθμό της ετικέτας που είναι τοποθετημένα ως επίσημα στις ράχες των βιβλίων, Αυστραλιανής λογοτεχνίας, που έχουν το πρόθεμα «A» στον ταξινομικό αριθμό της ετικέτας και της Νεοζηλανδικής λογοτεχνίας με το πρόθεμα «NZ» στον ταξινομικό αριθμό της ετικέτας.

Επιπλέον υπάρχουν κι άλλες ειδικές συλλογές, με βιβλία παιδικής λογοτεχνίας, τα οποία διακρίνονται με το πρόθεμα «πβ» στον ταξινομικό αριθμό της ετικέτας, με βιβλία Ισπανικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Λατινικής Αμερικής, τα οποία διακρίνονται επίσης με το πρόθεμα «Λ» στον ταξινομικό αριθμό της ετικέτας και τα τέλος η συλλογή με τις διδακτορικές διατριβές και τις μεταπτυχιακές διπλωματικές τού Τμήματος με το πρόθεμα «ΔΔ» και «ΜΔ» αντίστοιχα στον ταξινομικό αριθμό της ετικέτας.

Βιβλία: 38.000 τεκμήρια

Περιοδικά: 242 τίτλοι

Λοιπό Υλικό: Το οπτικοακουστικό υλικό της βιβλιοθήκης μεταφέρθηκε στο εργαστήριο του Τμήματος στην αίθουσα 723.

Ιστορικό

Η Βιβλιοθήκη πρωτολειτούργησε το 1954, όταν ιδρύθηκε το Τμήμα, όμως με πτυχιούχο βιβλιοθηκονόμο άρχισε να οργανώνεται από το 1984, ενώ το 1987 μεταφέρθηκε στο νεόδμητο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη του Δήμου Ζωγράφου.